Parkeren in de Stad

Stad Lokeren werkt sinds kort samen met nieuwe parkeerfirma Streeteo by Indigo. In augustus werden nieuwe parkeerautomaten geplaatst. Deze automaten werken d.m.v. ingave van je nummerplaat en zullen de parkeerrechten digitaal verwerken. Op die manier is het niet meer nodig om een ticket achter je voorruit te plaatsen. 

Hoe werkt het?

Via de automaat: Je geeft je nummerplaat in via het scherm van de automaat en kiest het gewenste tarief. Je kan per dagdeel en per parkeerzone (rode, gele en groene zone) 30 minuten gratis parkeren. Als je jouw gratis tijd al verbruikt hebt, zal je enkel nog kunnen kiezen voor een betalend ticket. Na betaling wordt je parkeersessie elektronisch geregistreerd.

Betalen kan cash (gepast) of met de bankkaart.

 

Via sms: Een parkeersessie kan je ook via sms-parkeren. Dit kan door een sms te sturen naar 4411. De instructies kan je ook terugvinden op de zijkant van de automaat.

Via de app: via de app 4411 of de app Indigo Neo kan je ook een sessie opstarten. Wil je een gratis sessie, dan kan je dit aanvinken op de app 4411.

  • Selecteer de stad
  • Selecteer de parkeerzone
  • Geef je nummerplaat in
  • Selecteer het vinkje “gratis sessie” om een kosteloze sessie op te starten

Die sessie eindigt vanzelf zodra die de toegelaten duur bereikt. Je kan de sessie zelf ook vroegtijdig stopzetten. Wil je toch langer parkeren, start een betalende sessie op.

 

Wil je graag meldingen ontvangen van de app 4411? Via de gebruikersinstellingen van de app heb je de mogelijkheid om “notificatieberichten” in- of uit te schakelen:

 

Controle

De komende maanden zal er een scanauto in het straatbeeld verschijnen. Deze wagen scant de nummerplaten van de geparkeerde voertuigen. Indien er een overtreding wordt gedetecteerd krijgt de parkeerwachter de gegevens door en zal deze ter plaatse gaan voor een visuele controle. De eerste maanden zal je nog een papieren retributiebon achter je ruitenwisser vinden, maar op termijn zal dit volledig digitaal gaan en krijg je je boete thuis opgestuurd. 

Vanaf 01/08/2023 is het ook niet langer verplicht om een fysiek parkeerbewijs achter de voorruit te plaatsen wanneer u opteert voor een ticket aan de parkeerautomaat of wanneer u beschikt over een parkeerabonnement/kaart. De parkeerrechten worden digitaal verwerkt en de parkeerwachter zal deze kunnen raadplegen via de handcomputer.

Voor de verlenging van de parkeerkaart is het dus ook niet nodig om fysiek langs te komen in de shop. Via de website van Streeteo kan je een aanvraag doen met de nodige documenten. Na controle en acceptatie van de aanvraag ontvang je een digitaal parkeerrecht voor de gekozen periode.

In de blauwe zone is het nog steeds verplicht om de fysieke Europese blauwe schijf achter de voorruit te plaatsen. Deze geeft recht op 2 uur gratis parkeren. Ook de mindervalidenkaart moet nog steeds zichtbaar en leesbaar achter de voorruit liggen. De zorgverstrekkerskaart wordt gedigitaliseerd.

 

Parkeerzones en tarieven

In het centrum van Lokeren zijn er vier zones waar een beperking van de parkeertijd geldt. Hoeveel je moet betalen en de toegelaten parkeerduur is afhankelijk van de zone. Betalen of het plaatsen van een schijf geldt van maandag t.e.m. zaterdag van 9 tot 18 uur, niet op feestdagen.

Rode zone Max. 1,5 uur 1 euro/uur
Gele zone Max. 2 uur 0,10 euro/8 min.
0,50 euro/40 min.
0,75 euro/uur
1,50 euro/2 uur
Groene zone Max. 4 uur 0,50 euro/uur
2 euro/4 uur
Blauwe zone Max. 2 uur gratis met schijf

 

De parkeerzones worden aangeduid door zoneborden aan het begin en het einde van de zone. Voertuigen met een parkeerkaart voor mensen met een handicap mogen in alle zones onbeperkt en gratis parkeren.

Op wandelafstand van het centrum vind je verschillende randparkings waar je gratis en onbeperkt kan parkeren.

Bekijk de zones en gratis parkings op het parkeerplan.

 

Parkeerwinkel Streeteo

Voor meer info kan je terecht op de website van Streeteo of in de parkeerwinkel.

Streeteo by Indigo, Schoolstraat 6, 9160 Lokeren, tel. 09 276 30 73, parkeren.lokeren.be@streeteo.com, be.streeteo.com.

Openingsuren:
Dinsdag van 13 tot 19 uur
Woensdag van 9 tot 13 uur
Donderdag van 9 tot 17 uur

Tijdens de Lokerse Feesten sluit de parkeerwinkel op dinsdag om 17 uur.

 

Streeteo (by Indigo)

Contact

Schoolstraat 6, 9160 Lokeren
09 276 30 73
parkeren.lokeren.be@streeteo.com

Locatie

Openingsuren

Deze dienst is momenteel gesloten

Maandag:

Gesloten

Dinsdag:

8:00
21:00
13:00-19:00

Woensdag:

8:00
21:00
09:00-13:00

Donderdag:

8:00
21:00
09:00-17:00

Vrijdag:

Gesloten

Zaterdag:

Gesloten

Zondag:

Gesloten