Autodelen

   

Gebruik jij jouw wagen niet zo vaak of heb je af en toe een tweede wagen nodig? Vind je de aankoop van een (tweede) wagen te duur? En wil je samen met ons je steentje bijdragen aan een duurzame mobiliteit? Dan is autodelen misschien wel iets voor jou! Samen met andere Lokeraars maak je dan gebruik van dezelfde wagen op het moment dat jij hem nodig hebt. Interesse? Ontdek dan snel alle voordelen van autodelen, hoe het praktisch in z’n werk gaat, waar je in Lokeren een deelwagen terugvindt via Autopartners Share of Cambio, ...

De 6 voordelen van autodelen

Kostenefficiënt
Door een auto te delen, betaal je enkel het effectieve gebruik van de wagen en bespaar je heel wat.

Flexibel
Met autodelen kies je telkens een wagen op maat van je situatie. Om je wekelijkse boodschappen te doen, kies je een handige personenwagen. Moet je echter naar het containerpark? Reserveer dan een grotere wagen.

Tijdbesparend
Gedaan met administratieve zaken zoals de verzekering in orde te brengen, je eigen wagen te poetsen of naar de keuring te brengen. Bij de meeste autodeelsystemen moet je weinig tot niets zelf doen. Meer tijd voor jezelf of je gezin dus. 

Milieubewust
Zonder eigen wagen denk je bewuster na over je verplaatsingen en zal je vaker te voet gaan of de fiets nemen. Zo beperk je jouw CO2-uitstoot!

Sociaal en inclusief
Een eigen wagen is niet voor iedereen betaalbaar maar dankzij autodelen kan iedereen zich af en toe met de auto verplaatsen. Door ervaringen uit te wisselen, leer je nieuwe mensen in jouw buurt kennen.

Weg met parkeerstress
Alle deelwagens in Lokeren hebben een gereserveerde standplaats: je haalt de auto dus af op deze plek en zet hem op dezelfde plaats terug bij het einde van je rit. Je hoeft dus niet langer te zoeken naar een vrije parkeerplaats. Reserveer je een wagen via Cambio? Dan mag je trouwens gratis parkeren in heel Lokeren dankzij hun ‘parkeerkaart autodelen’.

Zó ga je te werk

Autopartners Share (elektrische deelwagens)

1. Registreer: download de SHARE Mobility app en registreer je. Hou je e-ID, rijbewijs, kredietkaart en banklezer bij de hand.
2. Boek je rit: kies een periode, selecteer een beschikbaar voertuig via de weergegeven locaties op de kaart en bevestig je boeking.
3. Klaar voor vertrek: ontgrendel de deuren via de app en volg de richtlijnen. Beoordeel de netheid en staat van het voertuig en je bent klaar om te vertrekken.
4. Beëindig je boeking: om je boeking te beëindigen, parkeer je het voertuig op de plaats waar je het genomen hebt en volg je opnieuw de richtlijnen in de app. Aarzel niet om feedback te geven via de app.

Goed om weten!
• Geen instap- of abonnementskosten, je betaalt dus enkel de afgelegde kilometers.
• Het minimumgebruik is steeds 1 uur.
• Bij Autopartners Share kies je tussen een Renault ZOE (vanaf 4 euro per uur) en een Renault Kangoo Z.E. Max (vanaf 5 euro per uur). Beide wagens zijn elektrische voertuigen die beschikken over 5 zitplaatsen. Bij de Renault Kangoo is er uiteraard meer laadruimte.

Meer info: www.autopartnersshare.be


Cambio

1. Registreer online: vond je een cambio-formule die bij jou past? Hou je identiteitskaart en rijbewijs bij de hand en vraag jouw cambio-kaart aan (of laat je MOBIB-kaart koppelen). Eenmaal je abonnement is geactiveerd en jouw startpakket in de bus valt, kan je de baan op.
2. Reserveer je eerste rit: via de cambioApp, het internet of telefonisch. 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Je hebt toegang tot alle cambio-wagens in België.
3. Haal je auto af op de standplaats: open je gereserveerde auto met de cambioApp (kan ook met de cambio- of MOBIB-kaart) en geniet van de rit zolang je wil: een uur, enkele uren, een dag, een week of langer. Jouw auto, jouw vrijheid. Na gebruik plaats je hem terug op z’n vaste standplaats.
4. Betaal in functie van je gebruik: maandelijks ontvang je een gedetailleerde factuur met een overzicht van al je ritten in je mailbox en wordt er afgerekend. Je betaalt per kilometer en aantal gereden uren. Dankzij de zelf bepaalde gebruikslimiet kom je nooit voor verrassingen te staan.

Goed om weten!
• Of je nu een starter of kilometervreter bent: cambio heeft een formule klaar op ieders maat. Begin bij Start of schakel meteen een versnelling hoger met de Bonus of Comfort formule. Onervaren chauffeurs genieten dan weer van de voordelen van het Campus tarief. Zo kan je al op weg, vanaf 3 euro per maand.
• Maandelijks abonnement + éénmalige opstartkost.

Meer info: www.cambio.be

 

Hier kan je autodelen in Lokeren

• Kerkplein naast het Cultuurcentrum* (Autopartners Share)
• Oud-Strijderslaan - Parking Knokkestraat (Cambio)
• Stationsplein - parkingzijde Koophandelstraat (Autpartners Share)
• Stationsplein nabij brandweerkazerne (Cambio)
• Pastorijstraat 1** (Cambio)

* Deelwagen overdag gebruikt door het stadspersoneel, na de kantooruren door iedereen te gebruiken.
** Deelwagen van zorgbedrijf i-mens, na de kantooruren door iedereen te gebruiken.