Omloop van het Waasland 2023 - hinder

Omloop van het Waasland op 12 maart 2023 

Naar aanleiding van de Wielerwedstrijd Omloop van het Waasland op zondag 12 maart 2023 wordt een tijdelijk verkeersreglement uitgevaardigd.

Na de ploegenvoorstelling start de wedstrijd om 13.30 uur op de markt van Lokeren. Hiervoor wordt de omgeving van de markt gedurende 30 minuten afgesloten voor verkeer. De renners rijden 4 lokale ronden via Daknam en Eksaarde, terug naar de markt. Nadien rijden ze via Sinaai naar Stekene en Sint-Gillis-Waas om omstreeks 17 uur aan te komen in Kemzeke. 

De technische gids van het parcours vind je terug op de facebookpagina van de Omloop.

 

Parcours

De deelnemers volgen het volgende parcours:

Markt – museumbrug – Prosper Thuysbaertlaan – Koophandelstraat – Stationsplein – Groendreef – oversteek N70 - Vredegerechtstraat – Hubert Van de Vijverstraat – Daknamstraat – Middendam – Pontweg – Gentdam – Sijpstraat – Ganzendries – Bautschoot – Rechtstraat – Brielmolenstraat – Zeveneekskens – Vijverstraat – Braamstraat - Eksaardebaan – oversteek N70 – Papestraat – Hoogstraat – Eyermanstraat – Touwstraat – Zeeldraaiersstraat – Heirbrugstraat – Durmelaan naar de Markt.

Na het afwerken van vier van deze grote rondes rijden de renners komende van de Middendam niet meer naar Eksaarde, maar via de Pontweg naar Sinaai en zo richting de plaatselijke rondes in Stekene.

 

Marktplein afgesloten

Het marktplein is vanaf 10 uur afgesloten tussen het museum en Markt 32.

Aan de kant van het stadhuis en de Groentemarkt wordt het marktplein afgesloten van zodra de toeloop naar de Markt toeneemt. Dit aan het stadhuis op de hoek Groentemarkt – Markt en de Markt komende van de kerk voor Markt 32.

 

Politie en signaalgevers

Voor de veiligheid van de deelnemers en de weggebruikers regelt de lokale politie het verkeer tijdens de wedstrijd en staan er signaalgevers op 73 locaties.

 

Parkeerverbod

Er geldt een tijdelijk parkeerverbod op de volledige Markt met inbegrip van het middenplein, behalve het deel van Markt 32 richting Kerkstraat. Ook op het volledige asfaltgedeelte van de gratis parking Grote Kaai geldt een parkeerverbod. De grindparking blijft publiek toegankelijk.

Daarnaast zal er ook langs grote delen van het parcours - al dan niet aan beide zijdes van de straat - een tijdelijk parkeerverbod gelden.

 

Meer info 

Voor de laatste info kan je altijd terecht op omloop van het waasland | Facebook.